Avera Marshall Medical Center

This project consists of an 18,387 square foot Cancer Center addition with linear accelerator vault and chemotherapy treatment rooms as well as 8,486 square foot remodel throughout the medical center.  The addition is a single level addition above existing hospital and clinic space that remained operational during the construction process.  The linear accelerator vault consists of 11,000 cubic yards of concrete with thicknesses from three to seven feet. Remodel areas include a new hospital entrance, admission space, lobby, chapel, and gift shop.  Although Sioux Falls Construction’s primary focus was client satisfaction and managing the construction process they also self-performed accelerator vault concrete and structural steel activities.

Details

Client

  • Avera Marshall Medical Center

Location

  • Marshall, MN

Duration

  • 15 Months

Vertical

  • Healthcare

Division

  • Sioux Falls Construction

Services

  • Construction Manager at Risk